Cégtörténet

 

Az LRG Kft. spin-off vállalkozásként kezdte meg működését. A céget 2000-ben jegyezte be a cégbíróság, alapítói a Széchenyi István Egyetem oktatói voltak. Kezdetben üzleti tanácsadás, infokommunikációs rendszerfejlesztés és üzemeltetés tartozott a vállalkozás fő tevékenységi körébe. 2005-ben ügyvezető váltás történt, melynek nyomán megváltozott a vállalkozás tevékenységi köre is. A cég addigi tevékenységi köre kibővült és fő profilja a lézeres mérőműszerek alkalmazása és a LED lámpák gyártatása lett. A vállalkozás nem LED összeszerelő üzemként működik. Az LRG Kft. elektrotechnikai szakemberei csak az innovációért felelnek, hogy a vállalkozás olyan magas színvonalú termékkel jelenjen meg a piacon, ami egyedi és más cégtől nem beszerezhető. A vállalat ennek megfelelőn csak prototípusokat készít, a „sorozatgyártást” kiszervezi egy másik vállalathoz. Mint hogy a lámpák manufaktúrában készülnek, sorozatgyártás alatt nem ezres nagyságrendű szériát kell érteni.

 

Technológia

 

Az energiatakarékos égők technológiái új megoldással bővültek, elérhetőek az egyedi megoldással 230 V-ról transzformátor nélkül működtethető LED-es alkatrészek. Tehát lehetővé vált a hagyományos világítótestek helyettesítése úgy, hogy a fogyasztási szokásokat ne kelljen drága marketingkampányokkal megváltoztatni, azaz létrejött egy olyan valóban energiatakarékos szint, amelyre a fogyasztók többsége reális időn belül ráterelhető.

Egyedi alumínium hűtőbordát terveztünk és gyártattunk, és ez nemcsak a hatékonyságot, hanem a design lehetőségeit is megteremti.

 

Manufaktúra

 

LED manufaktúránk valójában egy tudáscéh, ahol minden munkatársunk tudása legjavát adja a termékek kialakításakor. Hangsúlyt helyezünk arra, hogy minden pillanatban informáltak legyünk a világítástechnikában, bárhol a világon új információ keletkezik, mi azonnal kiértékeljük és felhasználjuk. Szakembereink a klasszikus manufaktúrához hasonlóan elsősorban tudásuk és tapasztalatuk felhasználásával alakítják ki az Ön igényeinek megfelelő egyedi világítótestet. Minden ajánlatkérésre egyedi megoldást készítünk, melyet csúcstechnológiás alkatrészekből kézzel szerelünk össze, és alapos tesztelés után üzembe is helyezzük. A termékhez speciális garancia párosul, amely szintén egyedi igények szerint alakítható.

Igyekszünk

•a magyarországi régi manufaktúrák „míves” hírnevének megfelelni,

•jól bevált gyakorlataikat folytatni,

•igazi értéket teremteni,

•és mindezzel az Ön életminőségét szolgálni. 

 

Küldetésünk

 

A Széchenyi István Egyetem ITOK kutatócsoportjának munkatársai optikai mérőberendezésekhez fejlesztettek olyan egyedi, speciális LED világítótesteket, melyek precíz és hibatűrő kamerás adatgyűjtést tettek lehetővé gyártócsarnoki körülmények között. E tevékenységük során készítettek olyan megoldásokat, amelyek használhatóak a hagyományos izzók és fénycsövek helyett. Úgymond „kipörgött” hasznosítható ötlet, amihez reméljük piaci kereslet is társul.

A cél az volt, hogy kevés alkatrészből, könnyen gyártható innovatív termékek jöjjenek létre és nagyon szeretnénk, hogy a már piacon lévő minőségileg és funkcionálisan gyenge termékekkel szemben minőségi alternatívát lehessen felmutatni.