Referenciák

 

Magyarországon a kisvállalkozásoknak nem egyszerű boldogulniuk, hogy megteremtsék a kellő profitot a fennmaradáshoz és az elegendő ügyfélszámot elérve még pluszt is tudjanak teremteni. Ám megfelelő vezetés mellett, kellően átgondolt befektetésekkel, és minőségi szolgáltatás nyújtásával nem lehetetlen kiemelkedő pozíciót elérni a hazai piacon. 

 

Az LRG Kft. 2013-mas egyik nagy projektje a veszprémi Algida jégkrémgyár gyártócsarnokában levő lámpák teljes körű leváltása volt. Érdemes tudni, hogy ennél a veszprémi élelmiszergyártó cégnél készülnek például a hazai boltokba kerülő Magnum, Carte d’Or és Cornetto termékek is. A megbízás célja az volt, hogy világítási paraméterek megőrzése mellett, energia felhasználásukon csökkentsenek. A gyártósoron ahova az egyedileg tervezett új LED-es lámpák kerültek, mélyhűtött termékeket gyártanak, és ellenőrzik a termékeket, hogy azok idegen, szennyező anyagtól mentesek. A feladatok elvégzésének helyén kiemelten fontos a megvilágítás minősége és folyamatos biztosítása. A helyszínen IP65-ös védettségi szintű LED fényforrást alkalmaztak, amely lámpákat a meglevő lámpák helyére szereltek be, az álmennyezetbe. A lámpák előtétje polikarbonátból készült, így csökkentve a tűzvédelmi balesetek kialakulásának lehetőségét. Az gyártósor átadása után 50%-os energiafogyasztás csökkenést mértek, azonos fényintenzitás mellett. Valamint a dolgozók jelezték, hogy a természetesebb fényhatásnak köszönhetően a szemük is később fáradt el.

 2011-11-14 10-18-55 328

Algida gyártócsarnok

 

Az évek során számos kisboltban, étteremben és kávézóban cserélték már le a világítást, ezek közül egyet emelnék ki, a Széchenyi Egyetem kávézójának a lámpa cseréjét. Eredetileg a kávézóban T8/120 cm fénycsövek voltak, amiket egyedi fejlesztésű LED-es fénycsövekre cseréltek le. Ezeknek a LED-es fénycsöveknek az a legnagyobb előnyük, hogy minimális átalakítás után az eredeti armatúrákba behelyezhetőek. Csak a gyújtót kell eltávolítani és a fojtót rövidre kell zárni. Ezeknek a 120 cm fénycsöveknek magas a színvisszaadási indexük és a Napfényhez közeli a színhőmérsékletük, ami kellemes érzetet nyújt a szem számára. Teljesítményfelvételük 24 W, míg a hagyományos fénycsőé 45 W, a másik eltérés, hogy a hagyományos fénycső 360 –ban világít, míg a LED-es irányított fényű és így a szükséges területre világít. 

 

 2011-11-05 12-17-46 869

 Széchenyi István Egyetem kávézója

2014. októberi projektje volt a cégnek Ferihegyi repülőtérhez vezető úton elhelyezett információs táblák megvilágításának megtervezése és kivitelezése. Eddig az úttest megvilágítására szolgáló lámpák vetettek rájuk némi fényt, de az üzemeltető német cégnek ez nem volt megfelelő. A meghívásos pályázat alapján az LRG Kft. nyerte el a lehetőséget, hogy elkészítse a 15 darab információs tábla megvilágításához szükséges 47 különböző street optikás lámpát. Különböző teljesítményfelvételű lámpákat alkalmaztak, 13-25 és 50 W utcai lámpákat alkalmaztak, IP65-ös védelmi osztállyal ellátva. Ezt a lámpa típust a moduláris felépítése és választható optikai előtétek teszik alkalmassá közutak illetve terek, táblák megvilágítására. Irányított fényének és LED fényforrásának köszönhetően alacsonyabb fogyasztás mellett képes kiváltani a hagyományos nátriumgőz, higanygőz vagy fém halogén lámpatesteket, jóval hosszabb élettartam mellett. Az opcionális takarólemez védi a hűtőbordákat az elszennyeződéstől, így stabilabb üzemi körülményeket biztosít. A projekt lefutási ideje 6 hét volt, egészen a tervezéstől, a gyártásig, a földkábelek elhelyezéséig és a lámpák felszereléséig.

Az LRG Kft. eddigi legnagyobb projektje a Szerencsen épült LED gyár volt ( Future Plastik Kft.). Ez a projekt  több mint egy évig tartott. Azért is volt kiemelkedően fontos ez a projekt, mert nem csak a lámpákat biztosították, hanem ez egy munkahely teremtő folyamat is volt. A cég gyártotta a gyártósorokon, irodákban, folyosókon és mellékhelységekben üzemelő lámpákat is. A gyár világításának elkészülése után beszerezte a tevékenységek elkezdéséhez szükséges eszközöket, valamint az új alkalmazottak betanítását is az LRG Kft. végezte. Az elvárás az volt, hogy a munkavédelmi előírásoknak és a szabványoknak megfelelő lámpatestek készüljenek el. A megrendelő cég, a Szerencsi LED lámpa gyár üzemeltetője a Future Plastik KFT. volt. A projekt érdekessége, hogy a lámpákon és a gyártáshoz szükséges berendezéseken kívül elkészítettek egy egyedi goniofotométert is, ami a fényforrások világítási képének mérésére használható készülék, referencia fényforráshoz hasonlító ellenőrző mérésekre is alkalmas. 

 

Az LRG Kft. már közel 2 éve folyamatosan kapcsolatban áll az osztrák LICO GMBH céggel, akiknek ipari nagyítólámpáikhoz biztosítanak LED-es megvilágítást. Ez a jól működő osztrák cég számos Európai országba importálja termékeiket, például Horvátországba, Magyarországra, Romániába és Szlovákiába is. Az így importált termékek révén számos országban megismerhetik az LRG KFT. által nyújtott LED világítás kiváló minőségét. A LICO GMBH.-nak Magyarországon belül is található irodája: Érden. Ezekről a nagyítólámpákról azt érdemes tudni, hogy leginkább az autóiparban, valamint azokban a gyárakban használják, ahol finommechanikai munkálatokat végeznek. Az LRG a lámpák világításához 56 darab hideg fényű OSRAM LED-et használ, ami a minőség ellenőrzési vizsgálatoknál a jól láthatósági körülményeket elősegíti. Éves szinten 100 darab nagyító lámpához készítik el a világítást. Az alábbi képen egy ilyen vizsgáló készülék látható.

2012-11-09 16-28-23 230

 

LICO nagyítólámpa

 

A Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt.-vel a cég több mint 3 éve áll kapcsolatban. A B.SZ.L. Zrt.-ről azt érdemes tudni, hogy kiemelkedő szerepet játszik a magyar hajózás életében, mint kereskedelmi kikötő. Ezt a projektet megkeresés, ismeretség által nyerte el a cég. Eddig több mint 100 kültéri és beltéri lámpát szereltek már fel, valamint a Csepeli Szabadkikötőben üzemelő társvállalkozások is igénybe vették már a cég szolgáltatásait. Készítettek rakodótér világítást a MAHART Kft.-nek, járdavilágítást, ipari vágányok, váltók  megvilágítása is elkészült már, valamint az itt található híres gabonatárház belső világítását is ők készítették el. A projekt nem zárult le, folyamatos megrendelések érkeznek az újabb és újabb világítási igények kielégítésére.